Photo credits:

Men's Quarter-final line up

The quarter-final schedule for Wednesday 1 July is determined as follows:

10.30 POL v CHN
13.00 AUS v IRE
15.30 GBR v PAK
18.00 IND v MAS
20.30 BEL v FRA

Book your tickets now.

 

Photo credits:

Country honoured: Japan

In 1906 bracht een zekere William T. Gray, een Ierse priester uit Dublin die in zijn vrije tijd hockey speelde, zijn studenten aan de universiteit van Keio voor het eerst de basis van het hockeyspel bij. Om drie uur in de namiddag op 26 november namen een honderdtal studenten stomverbaasd deel aan de demonstratiewedstrijd van Gray in het Shibapark.

Lees meer


Photo credits: © Musée Olympique Lausanne

Did you know? 28/06

In het Frans en in het Engels!

De Internationale Hockeyfederatie (FIH) wordt in 1924 opgericht in Parijs, onder het voorzitterschap van Paul Léautey maar vooral onder impuls van Frantz Reichel. De oprichting is vooral een duidelijke reactie op de uitsluiting van de discipline op de Olympische Zomerspelen van 1924 die dat jaar plaatsvinden in Parijs. De zeven grondleggers van de FIH zijn: Oostenrijk, Spanje, Hongarije, Zwitserland, Tsjechoslovakije, Frankrijk en België. De federatie is tot 2005 in Brussel gevestigd en verhuist dan naar Lausanne. De communicatie verloopt in twee officiële talen: Engels en Frans.

Lees meer


Photo credits: Catherine Poels

Story of the day 27/06

Feest in de Village!

Terwijl de spelers zich voorbereiden op hun komende wedstrijd of een wedstrijd spelen op het veld van de Hockey World League, staat iedereen in de Village paraat om de supporters te ontvangen. Chinese fans zitten aan een tafeltje. Ze wachten op het begin van de wedstrijd van hun ploeg en lezen de Info News, het dagelijks krantje van het toernooi.

Lees meer


Photo credits: © VR

Country honoured: Pakistan

Naast India is Pakistan het andere enfant terrible in het hockey op wereldniveau. Ook dit land domineerde namelijk meer dan veertig jaar alle internationale toernooien, waarna het langzaamaan uit de top tien van de wereldranglijst verdween. Het land werd vier keer wereldkampioen (een absoluut record), maar krijgt al jaren de ene crisis na de andere te verduren.

Lees meer


Photo credits: Catherine Poels

Veiling voor het goede doel

Na de wedstrijd tussen Pakistan en India zullen door de teams gesigneerde shirts geveild worden voor het goede doel. De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar de werking van de G-hockey die zich inzet om spelers met een beperking de mooie hockeysport te laten beleven. Afspraak omstreeks 17u30 aan de Champagnebar nabij de VIP-ingang. We rekenen op uw talrijke aanwezigheid om te bieden op deze uitzonderlijke shirts.


Photo credits: Marc Lequint

Did you know? 29/06

Hockey wordt steeds spectaculairder

Sinds het ontstaan van hockey aan het einde van de negentiende eeuw zijn de spelregels uiteraard enorm veranderd. De sport is blijven evolueren om het spel vlotter te laten verlopen, maar ook om het meer toegankelijk te maken voor het grote publiek. De afschaffing van buitenspel (sinds de jaren 1970), de wijzigingen aan de strafcorners, de introductie van de self-pass (de mogelijkheid om een pass te geven naar jezelf bij een vrije bal) en de shoot-out. In tegenstelling tot andere federaties heeft de FIH zich altijd ingezet om het hockey te laten evolueren en het spel een aantrekkelijker en spectaculairder imago te geven.

Lees meer


Photo credits: Marc Lequint

Women's Quarter-final line up

The quarter-final schedule for Tuesday 30 June is determined as follows:

10.30 FRA v POL
13.00 AUS v ITA
15.30 NZL v JPN
18.00 NED v IND
20.30 KOR v BEL

Book your tickets now.


Photo credits:

Country honoured: Frankrijk

Het Franse hockey krijgt eindelijk weer wat kleur. Nadat het jarenlang zwarte sneeuw zag, lacht de toekomst het Franse hockey en de nationale ploeg weer toe. Voor de eerste keer sinds 1972 kunnen Les Bleus zich namelijk plaatsen voor de Olympische Spelen.

Lees meer


Photo credits: Catherine Poels

Did you know? 27/06

Omlaag met die stick!

De stick is in de loop der jaren uitgegroeid tot een technologisch hoogstandje. In de begindagen was hij volledig van hout gemaakt, maar de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig bestaat een stick uit composietmaterialen, zoals koolstof, glasvezel en zelfs kevlar. De stick is met de jaren ook aanzienlijk lichter geworden en weegt nu gemiddeld 550 gram. Maar opgelet: je mag niet gelijk welke stick gebruiken tijdens nationale en internationale wedstrijden. Die regel is ingevoerd om ongelukken met een te snelle bal te voorkomen, vooral bij een strafcorner.

Lees meer


Photo credits: Catherine Poels

Story of the day 26/06

De hockey Clasico waarover miljoenen dromen

Vrijdag 25 juni 2015 om 16u00 vindt een groots sportief evenement plaats dat geen enkele Aziatische hockeyfan zou wil missen. De confrontatie kan vergeleken worden met andere spectaculaire duels zoals Real Madrid tegen Barcelona, Federer versus Nadal, of België-Nederland. Vandaag zullen India en Pakistan elkaar bekampen in een geest van sportiviteit en respect, maar met ongekende vastberadenheid.

Lees meer


Photo credits: Marc Lequint

Pakistan terug op het hoogste niveau.

Muhammad Imran, de Pakistaanse ster speler, geniet van zijn trip naar België. Onmiddellijk na aankomst heeft hij met zijn team het veld verkend tijdens trainingen en oefenwedstrijden. De positieve instelling en het attractieve spel zijn opvallend. " De aanloop tot dit toernooi was niet zonder hindernissen. Er moesten heel wat hordes genomen worden voor we hier aankwamen. Maar we zijn goed begonnen en maken ons geen zorgen. Wij richten ons uitsluitend op het spel, we houden ons niet bezig met de "randverschijnselen".

Lees meer


Meer artikelen...

  • Locatie

   KHC Dragons
   Gemeentepark 12
   2930 Brasschaat, BELGIUM

   Volg ons

  • Contacteer ons

   • +32 3 331 99 11
   • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   • Stuur ons een bericht
   Brasschaat