Vrijwilligers praktische informatie

Vrijwilligers brochure

Jullie zijn één voor één GOUD waard!

“Na de unieke ervaring van drie Olympische Zomerspelen als Voorzitter van het IOC, begrijp ik als geen ander het belang van de vrijwilligers in de sport..."
Jacques Rogge, Voorzitter Internationaal Olympisch Comité 2001-2013.

Download de vrijwilligers brochure voor alle praktische informatie.

Vrijwilligers overeenkomst

Ieder persoon die actief zal zijn als vrijwilliger op de Fintro Hockey World League dient een overeenkomst te ondertekenen.

Download hier de vrijwilligers overeenkomst.

Veel gestelde vragen

Als ik mij inschrijf via de link, verbind ik mij dan om paraat te staan tijdens de volledige twee weken?

In geen geval.

Door je op te geven als ‘volunteer’ laat je weten aan de club dat ze op de één of andere manier tijdens de twee tornooiweken op jou zal kunnen rekenen, en kan ze aan de hand van je contactgegevens, die je bij je inschrijving als ‘volunteer’ opgeeft, jou op een later tijdstip contacteren.

Heeft het zin om mij op te geven als ik nu nog niet weet wanneer en hoe vaak ik mij tijdens het tornooi zal kunnen vrijmaken (tijdens de dag/enkel ’s avonds/enkel tijdens het weekend/enkel wanneer de examens van de kinderen voorbij zijn)?

Het is in dit stadium nog niet nodig dat de club weet wanneer ze precies op jou kan rekenen. Wel is belangrijk dat de club weet dat ze op jou mag rekenen, of het nu voor de volledige periode is, enkele dagen of avonden of een blok van enkele uren.

Voor welke functies zoeken jullie nog vrijwilligers?

Er worden nog veel helpende handen gezocht voor volgende functies :

  • Steward (hulp bieden aan bezoekers, standhouders, hockey teams binnen de Hockey World League Village)
  • Kassa / toegangscontrole
  • Opvang en coördinatie van de vrijwilligers
  • Chauffeur (transport van- en naar de parkings buiten de tornooi-venue, VIP-vervoer.. )
  • Pitch-crew (assistentie op en rond het wedstrijdveld en het oefenveld)
  • Administratieve talenten
  • Medewerkers promo-team
  • Medewerkers media-cel
  • Dokters/Kinesisten
  • Opbouw & afbraak voor en na het tornooi (onder begeleiding van een professioneel team)

Hoe wordt er precies te werk gegaan bij de toebedeling van de taken?

Het wedstrijdschema ligt zo goed als vast en binnenkort kennen we exact het aantal vrijwilligers dat we op welk moment voor welke functie zullen nodig hebben.

Er is gekozen voor een systeem waarbij je als vrijwilliger zelf kan bepalen wanneer je je voor welke functie engageert.

Wie zich online geregistreerd heeft, zal in de loop van de maand mei een log-in en code ontvangen, waarmee hij/zij zich online zelf zal kunnen inschrijven. Er zal gewerkt worden met 3 blokken (1 blok in de voormiddag/1 blok in de namiddag/1 avondblok). Elke functie zal duidelijk beschreven staan. Naarmate het tornooi nadert, zullen jullie van de celverantwoordelijke meer gerichte informatie krijgen, en wordt alles nog concreter. Wijzigingen kunnen steeds online aangebracht worden.

Heel veel informatie staat nu reeds op de website van het tornooi. Neem alvast een kijkje op www.road2rio.be en maak kennis met de vrijwilligersbrochure, het vrijwilligerscontract, de mogelijkheid om je op te geven als gastgezin voor vrijwilligers die van ver komen of uit het buitenland komen.

Kan ik mij met een aantal vrienden/vriendinnen inschrijven voor een bepaalde functie?

Jazeker.

Met je persoonlijke log-in en paswoord kan je je perfect voor dezelfde functie in hetzelfde tijdsblok als je vrienden/vriendinnen inschrijven.

Kan ik nog helpen binnen de organisatie van het event?

Ja, er zijn nog steeds vacatures. Je vindt ze op de website www.road2rio.be. Mocht er niets van uw gading bij staan, hulp is er altijd nodig. Stuur gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Momenteel registreerden er zich 500 vrijwilligers. Deze zijn afkomstig vanuit de club, vanuit andere clubs, senioren die meewerkten op het EK in Braxgata en die zich ook voor dit tornooi willen inzetten, studenten uit het buitenland …

Voor het vlekkeloze verloop van dit Top Event zijn we echter op zoek naar méér dan 1200 vrijwilligers.

Jouw engagement als lid is goud waard !

Enkel door met z’n allen onze schouders onder dit tornooi te zetten, kunnen we ervoor zorgen dat dit unieke top hockey event vlekkeloos verloopt en Dragons ook als club wereldfaam krijgt!

Nog niet ingeschreven als vrijwilliger? Aarzel niet en registreer jezelf en je gezinsleden onmiddellijk via www.road2rio.be/nl/volunteers.

Stuur deze mail eveneens door naar je familie, je vrienden en je kennissen zodat ook zij zich kunnen registreren en jullie er samen een fantastisch event van kunnen maken.

Iedere vrijwilliger maakt kans op een VIP-pakket voor 2 personen op de finaledag. Bovendien krijg je een mooie polo, is er food- en beverage voorzien en kan je voor- of na je diensturen, in de mate van het mogelijke, de wedstrijd volgen !

Alvast dank voor je registratie!